Ik ben nieuw

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

IDB - AdobeStock_282610704 leskids - content 1920x1080.jpg

Zwemles is in Nederland heel vanzelfsprekend, dat is ook niet zo gek met al dat water om ons heen. Om veilig te zijn in en rond het water is het belangrijk om al op jonge leeftijd te leren zwemmen. Leren zwemmen begint met het Zwem ABC, de drie nationale zwemdiploma’s A, B en C. Met het complete Zwem ABC op zak ben je waterveilig.

Alle kinderen beginnen in ondiep water, dit is badje rood. Hierdoor wordt een veilige omgeving gecreëerd om de eerste vaardigheden aan te leren, vertrouwen op te doen en plezier te beleven aan de uitdagingen die onlosmakelijk met het leren zwemmen verbonden zijn. Wanneer een kind op een bepaald niveau voldoende vaardig is krijgt het een groen bandje en beginnen we aan de nieuwe serie uitdagingen. Als we deze vaardigheden van groen ook beheersen, gaan we naar blauw en dit is het eind station, nu gaan we werken naar het diploma zwemmen.

Vanaf het begin is er aandacht voor gekleed zwemmen. Dit komt elke eerste zwemles van de maand aan de orde. We beginnen daarbij met alleen een T-shirt (met korte mouwen) maar breiden dit, steeds verder uit totdat aan alle diplomaeisen van het Zwem-ABC voldaan wordt. Tijdens de B en C lessen wordt er zelfs iedere zwemles met kleding gezwommen.

Wanneer uw kind zover is dat het voldoet en de eisen voor het A-diploma zal het uitgenodigd worden om aan het diplomazwemmen deel te nemen, het kind krijgt dan een diplomakaart mee. We vragen u de diplomakaart in te vullen en daarbij aan te geven of uw kind wel of niet doorgaat voor het B diploma (natuurlijk van harte aanbevolen!).


Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.