Binnen

Zwem-ABC

Leren zwemmen met Inky

Bij de “gewone” of “reguliere” lessen voor het ZwemABC wordt 1x / week zwemles gegeven. De lessen duren 45 minuten en worden aangeboden op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. Het volledige aanbod lestijden vindt u bij tijden en tarieven.

Bij het aanmelden voor de zwemlessen kunt u een voorkeurs dag/tijd opgeven.

Alle kinderen beginnen in bad 1 in ondiep water, hierdoor wordt een veilige omgeving gecreëerd om de eerste vaardigheden aan te leren, vertrouwen op te doen en plezier te beleven aan de uitdagingen die onlosmakelijk met het leren zwemmen verbonden zijn. Wanneer een kind in een bepaald niveau voldoende vaardig is stroomt het individueel door naar het volgende niveau om daar aan de nieuwe serie uitdagingen te beginnen.

Vanaf het begin is er aandacht voor gekleed zwemmen. Dit komt elke eerste zwemles van de maand aan de orde. We beginnen daarbij met alleen een T-shirt (met korte mouwen) maar breiden dit, analoog aan de stijgende vaardigheid, steeds verder uit totdat aan alle diplomaeisen van het Zwem-ABC voldaan wordt. Tijdens de B en C lessen wordt er zelfs iedere zwemles met kleding gezwommen.

Wanneer uw kind zover is dat hij/zij voldoet en de eisen voor (een deel van het) Zwem-ABC zal hij/zij tijdens de zwemles uitgenodigd worden om aan het diplomazwemmen deel te nemen, hij/zij krijgt dan een diplomakaart. Het eerste (deel)diploma is dan natuurlijk het A diploma.
We vragen u de diplomakaart in te vullen en daarbij aan te geven of uw kind wel of niet doorgaat voor het tweede (deel)diploma. Dit is dan het B diploma (natuurlijk van harte aanbevolen!).

De data voor het diplomazwemmen (zover bekend) komen binnenkort hier te staan.

Informatie over de tarieven en geldigheid van de leskaart vindt u hier.

Ter informatie vindt u hier de kledingeisen voor het diplomazwemmen:

Diploma A en B

  • Badkleding
  • T-shirt, hemd of blouse met lange mouwen
  • Lange broek, jurk of rok tot de enkels
  • Schoenen

Diploma C

  • gelijk aan diploma A en B
  • Jas met lange mouwen

Omwille van de veiligheid werken we tijdens de zwemlessen met (siliconen) polsbandjes. Zo is direct duidelijk wie bij welk lesniveau hoort.

Er zijn 6 verschillende polsbandjes (in volgorde van oplopende zwemvaardigheid):

Rood // Groen // Blauw // Brons // Zilver // Goud

Wanneer uw kind door mag naar het volgende niveau ontvangt hij/zij een kaartje. Wanneer u dit kaartje, direct na de les inlevert bij de receptie krijgt uw kind een nieuw polsbandje.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Inschrijfgeld zwemles
18,50
Zwemleskaart ABC 4 weken
39,80
Zwemleskaart Zwemvaardigheid 4 weken
39,80
Magneetkaart (bij eerste keer aankoop zwemleskaart)
5,00
Diplomazwemmen Zwem-ABC
20,95
Diplomazwemmen Zwemvaardigheid
19,00