Olympiër in Inge de Bruijn Zwembad

Nieuws

Olympiër in Inge de Bruijn Zwembad

Letitia Vriesde

Oud deelneemster Olympische Spelen Letitia Vriesde

Een oud deelneemster aan de Olympische Spelen heeft een bezoek gebracht aan het Inge de Bruijn zwembad. Niets bijzonders zult u zeggen, er zijn genoeg Olympiërs die hier komen. Maar in dit geval was het wel bijzonder. Het betrof namelijk Letitia Vriesde, die maar liefst vijf maal als hardloopster deelnam aan de Olympische Spelen.

Letitia was aanwezig op de spelen in Seoul (1988), Barcelona (1992), Atlanta (1996), Sydney (2000) en Athene (2004). Daarnaast nam ze aan allerlei kampioenschappen deel, nationaal en internationaal. Ze liep de middellange afstanden, tussen de 400 meter en 3 kilometer. Haar staat van dienst en prijzenkast zijn zeer indrukwekkend.

Terug naar het zwembad. Letitia heeft met haar dochter Joi gezwommen in het Barendrechtse bad. ‘Nee, ik ben niet verdwaald en daardoor in het zwembad terecht gekomen’, laat Letitia desgevraagd weten. ‘Mijn dochter zwemt graag en vaak en ik ga regelmatig met haar mee. We zwemmen in baden in de regio en komen graag hier in Barendrecht, het is een mooi zwembad met prima voorzieningen. Terwijl Joi banen zwemt, vermaak ik me in het recreatiebad. Ik vind zwemmen heerlijk.’

Wil jij ook zwemmen in het Inge de Bruijn zwembad? Reserveer dan een plaats op www.ingedebruijnzwembad.nl . Er zijn verschillende mogelijkheden: banen zwemmen, recreatief zwemmen. Of wil je liever kennismaken met waterpolo? Dat kan ook. Je kunt deze zomer een training meemaken. Kijk voor meer informatie op www.zpb.nl .